Bu tatlıyı seneler önce öğrenci evinde bir iftar yemeğinde yemiştik. Bir abla yapıp getirmişti. Herkes ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyordu. Değişik bir tatlı yemenin heyecanı ve şaşkınlığı içinde olan biz öğrenci milleti hemen dedektifliğe soyunmuştuk.
-Hımm. Değişik görünüyor ama tadı güzelmiş.
- İçinde ne var acaba?
- Bi tane daha yiyebilir miyiz?
- Kim yaptıysa ne kadar harika bir insan o ya.
....
Yıllar birbirini takip ettikçe ara ara yine karşılaşır oldum bu güzel lezzetle. Ve artık benimde mutfağa geçip yapmamın iyi olacağına kanaat getirip maceraya atıldım. Sonuçlar güzeldi ve defalarca yapıldı.
Malzemeler: 4 adet metro çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı bal
4 su bardağı sade mısır gevreği
Yapılışı: Metro çikolataları biraz küçültüp tereyağ ile ocakta eritiyoruz. Tamamen eridikten sonra içine 4 yemek kaşığı balı ilave ediyoruz. Soğumadan mısır gevreğini de içine atıp güzelce karıştırıyoruz.
(Mısır gevreklerini önce başka bir yerde biraz küçültelim yoksa çok büyük oluyor. Aman dikkat edin un ufak ta olmasın o zaman da mısır gevreği az geliyor ve çok tatlı oluyor.)
Mısır gevreklerini de kattıktan sonra hızlı bir şekilde kek kağıtlarına koyup servise hazır hale getiriyoruz. Bu aşamada birisinden yardım alabilirsiniz zira hemen donmaya başlıyor ve kağıda alması zorlaşıyor.
Bu tatlıyla kuzenlerimin ve kardeşlerimin gönüllerini fethettim. Herşeyi yemeyen eniştem bile tadına bakıp enerji deposu olduğu fikrine katıldı. İşte beni de bu güzel yorumlar ve sevdiklerimin damaklarında kalan güzel tadlar mutlu ediyor.
vaay demek yoğunluğun sebebi bu zeynep ezgin:)) harika görünüyo isterim aynısından:))
YanıtlaSilBu tatlıyı bende yapmıştım çok farklı ve lezzetli.Yapması da yemesi de çok eğlenceli:)
YanıtlaSil