"Mutfaktaaa neler oluyor?
Fasulye, bakla, bakla, bakla
Kızarmıyooor bana bakıyor
Hayırdır inşallah hey
Çatlak patlak yusyuvarlak
Kremalı börek, sütlü çörek
Çek dostum çek
Arabanı yoldan çek...." diye devam eder tekerlememiz. Tekerleme değil de gerçekmiş gibi düşününce insana gerçek bir tebessüm ettiriyor aslında, değil mi? Birazcık mutfakta takılıp gayr-i ihtiyari bu tekerlemeyi söylediğimde farkettim bunu.
Tekerlemede geçmeyen ama yiyince yüzlerde oluşan gülümsemeler ile güzel olduğu tasdik edilen bir kurabiye tarifidir sıradaki. Tarifi www.portakalagaci.com sitesinden bulup denedim.
Malzemeler:
*125 gr.tereyeğ
*1su bardağı esmer şeker
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 yumurta
*1 paket vanilya
*2 su bardağından biraz az un
*1 paket kabartma tozu
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı: Tereyağ ve şekerleri mikser yardımıyla çırpın.(yaklaşık 30 saniye) Krema kıvamına gelince yumurta ve vanilyayı ekleyip 30 sn. daha çırpın.
Başka bir yerde un, kabartma tozu ve tuzun karıstırıp diğer karışıma ekleyip düşük hızda 15-20 sn. kadar çırpın. Son olarak damla çikolataları da ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.
Kurabiyelerin büyük olsun isterseniz yemek kaşığı ile küçük boyutta olsun isterseniz tatlı kaşığı ile birer kaşık alıp yağlanmış tepsiye koyun. Hamurun üst kısmını arzuya göre kaşığın arka kısmı ile düzeltebilirsiniz. Ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dk pişirin.
Kurabiyeleriniz hazır..
Bir bardak süt ve bir adet kitap eşliğinde çok güzel bir şekilde tüketiliyor, tavsiye ederim..
"Mutfaktaaa neler oluyor?
Fasulye, bakla, bakla, bakla..."
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder